Termeni si conditii

Vizitarea sau cumpararea produselor de pe site-ul www.jeepgaraj.ro, implica acceptarea unor termeni si conditii.Lansarea unei comenzi pe site-ul www.jeepgaraj.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile mai jos mentionati:

Efectuarea unei comenzi pe site are titlu de precomanda si nu reprezinta confirmarea ca produsele sunt pe stoc si pot fi livrate.In urma precomenzii efectuate pe site veti primi un email generat automat in care sunteti anuntat despre comanda dumneavoastra care se afla in procesare si nu reprezinta confirmarea ca produsele sunt pe stoc.Comanda este valida numai dupa ce sunteti contactat telefonic si vi se confirma pretul si stocul pieselor comandate.Informatiile furnizate catre www.jeepgaraj.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor sau a cererilor de oferta), conform legilor in vigoare. www.jeepgaraj.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul acestora.

Produsele comercializate prin intermediul www.jeepgaraj.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. Pretul cat si specificatiile tehnice afisate pe site nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala si pot fi schimbate fara nici o notificare in prealabil.Fotografiile produselor si datele tehnice afisate pe site au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produsul in sine.Toate marciile apartin detinatoriilor legali.Produsele comercializate de www.jeepgaraj.ro sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu OUG 140/2021 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de www.jeepgaraj.ro se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 24 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.

Produsele comercializate de www.jeepgaraj.ro se livreaza numai in urma comenzilor efectuate online, in limita stocului disponibil. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila.

La anumite produse cum ar fi: alternatoare, electromotoare, pompe de servodirectie, etrieri frana, casete de directie se poate solicita piesa veche la schimb sau se percepe suplimentar o taxa de piesa veche. Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 15 zile. Taxa va fi comunicata de catre consilieri inainte de confirmarea comenzii.

Piesele pentru care se solicita piesa veche la schimb sunt reconditionate de producator pe linia de fabricatie. Aceste produse beneficiaza de garantie.

Piesa veche ce urmeaza a fi returnata trebuie sa fie asamblata si curata, sa nu fie crapta, lovita sau reconditionata.La alternatoare si compresoare fulia sa nu fie blocata.La electromotoare – axul sa nu fie gripat, la casete de directie – axul coloanei sa nu fie gripat sau ruginit.Va rugam ca la primirea coletului sa verificati cu atentie piesele primite! Reclamatiile legate de lipsa unor piese sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate agentului de la firma de curierat la primirea coletului.In mod obligatoriu se incheie un proces verbal de constatare a daunelor cu reprezentantul firmei de curierat.

La montajul  piesei noi in service-ul autorizat R.A.R, piesa noua ce urmeaza a fi inlocuita  trebuie comparata inainte de montaj, cu piesa veche. Nu se vor monta piese care nu corespund ca forma, dimensiuni si cote cu piesa care urmeaza a fi inlocuita.

Pentru toate piesele care sunt aduse la comanda externa, se percepe plata in avans a valorii integrale a acestora! 

Modalitati de plata:

1. Numerar la livrare – Toate coletele vor fi expediate prin Fan Courier Express, achitati contravaloarea facturii cash curierului in momentul in care livreaza comanda (maxim 7000 lei pentru persoane fizice si maxim 5000 lei pentru persoane juridice)

2.Plata cu cardul -se efectueza direct la P.O.S-ul mobil al curierului Fan Courier Express (intrebati cand sunteti sunat pt confirmare, daca este posibila aceasta optiune de plata in localitatea dvs.)

3. Transfer bancar – Va rugam sa specificati in momentule efectuarii comenzii preferinta pentru aceasta modalitate de plata. In urma comenzii, iti trimitem o factura proforma cu ajutorul careia poti face tranzactia. Comanda se va expedia doar dupa ce tranzactia este confirmata si banii au intrat in cont.

GARANTIA PRODUSELOR:

Toate produsele comercializate pe  www.jeepgaraj.ro vin insotite de factura si certificat de garantie.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile OUG 140/2021 si cu OG 21/1992 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Produsele comercializate de catre S.C. Doris 2010 srl detinator al www.jeepgaraj.ro  sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori.Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.
Garantia este valabila cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman(R.A.R)
In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.
Termenul maxim de remediare a garantiei este de 15 zile calendaristice si curge de la data la care unitatea specializata de service a luat la cunostinta de deficientele reclamate de consumator. Aceasta data coincide cu data la care produsul reclamat defect, insotit de cererea de solicitare a garantiei, a fost receptionat efectiv de catre unitatea specializata de service.

Se acorda garantie pentru produsele comercializate dupa cum urmeaza:
– Piesele auto de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 24  luni, incepand cu data inscrisa pe factura.

Piesele auto de folosinta indelungata sunt: arcurile si amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament, farurile si stopurile, pompele, piesele de motor, etc.

Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiaza de garantie: filtre (de aer, de combustibil, de polen, de ulei, etc.), becuri auto, lichide auto(solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi), stergatoare auto(parbriz, luneta, far, etc), elementele de aprindere(bujii), etc.Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii. Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe  factura de vanzare a marfurilor.

Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente:

Factura de achizitie emisa de catre S.C. DORIS 2010 S.R.L.
Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare (este pe verso la factura)
– Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj)
– In cazul compresoarelor de aer conditionat, obligatoriu, copie factura achizitie uscator, filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au inlocuit compresorul, uscatorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata si ulterior uscata cu azot.
– Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frana etc).
Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul
– Reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator(acolo unde este cazul)
Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza

SC Doris 2010 srl / www.jeepgaraj.ro nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

– Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata
– Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate
– Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator
– Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit
– Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator
– Automobilul a fost folosit in conditii necorespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.)
– Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura
– Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.
– Piesele prezinta o uzura normala (fireasca)

RETURNAREA PRODUSELOR:  Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile – conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: „consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere”.

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail: piesejeep4x4@gmail.com

– Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice.

– Dreptul de retragere in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.

Returul se va face prin aceeasi modalitate ca la expediere, curierat rapid Fan Courier  la adresa: SC Doris 2010 srl strada Mizil nr.2 C Bucuresti sector 3.
Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport si pentru a proteja ambalajul original al acestora.

Nu solicitati contravaloarea produselor returnate in sistem ramburs! Acestea se vor returna dupa receptionarea produselor de catre reprezentantii nostri!

Nu se accepta la retur:

– Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice
– Produsele care nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate
– Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
– Produsele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
– Produsele de origine comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat
– Produsele comandate prin comenzi speciale, externe pentru care s-a solicitat avans
– Module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri.
– Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, etc.)